Sublimare
Sublimarea - o tehnica de imprimare care permite ideilor tale sa fie vizibile la potential maxim.
Din punct de vedere chimic, sublimarea reprezinta procesul de transfer termic prin care anumite elemente trec din starea solida in starea gazoasa.
Logo-ul, design-ul sau mesajul dvs. este tiparit mai intai pe un suport special de sublimare (tip coala de hartie speciala) care va trece pe suportul final (tricou, geanta, cana, puzzle, tocator de lemn, etc.) in urma aplicarii unei temperaturi inalte, cu ajutorul unei prese. Una dintre conditiile sublimarii este ca suportul pentru personalizare sa fie de culoare alba. Sublimarea se realizeaza la cea mai buna calitate si detaliere pe textilele sintetice, mai exact cele care au in componenta material sintetic sau pe alte suporturi ca ceramica, lemn, metal si altele care au fost tratate in prealabil pentru sublimare cu acrilic sau poliester.
In comparatie cu serigrafia sau cu tiparul digital (DTG), vopseaua este absorbita de tesatura care permite ca tricoul sau tesatura sa fie respirabila si mult mai moale. Legat de modul cum vopseaua interactioneaza cu tesatura, se poate spune ca in cazul DTG-ului vopseaua se aplica deasupra materialului, pe cand, in cazul sublimarii, vopseaua intra in tesatura.
Tricourile sau gentile care sunt printate cu ajutorul sublimarii sunt rezistente la apa, rezistente in timp si designul lor nu se zgarie. Avantajul unic al acestei tehnici este ca imprimarea este de durata si garanteaza 100% fidelitatea imaginii. Se pot realiza lucrari full color pe rucsacuri, portofele, accesorii de calatorie, truse de machiaj etc.
Cum functioneaza?
Se printeaza grafica dorita cu cerneala de sublimare pe o coala speciala de hartie;
Aceasta coala se pozitioneaza peste produsul ce se doreste a fi personalizat (tricou, mouse-pad, puzzle, etc) si se introduce in presa termica pentru tricouri;
La peste 200 grade are loc procesul de sublimare prin care moleculele de apa se transforma in gaz, iar pigmentii de culoare se transfera de pe foaia de sublimare pe suportul respectiv (tricou, cana, geanta etc.).